OCHII

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului. Eu cred ca ochii sunt chiar o fereastra catre suflet, un fel de intrare secreta, inchisa ermetic, dar transparenta. Un geam prin care poti vedea tot ceea ce se afla in interior, departe de vazul tuturor, departe de nebunia lumii de afara. Ochii sunt ca un fel de geam secret prin care poti sa vezi sufletul oamenilor in habitatul lor natural. Sunt un fel de punct observational, de unde poti sa privesti tot ce se intampla, dar nu poti intra in casele sufletelor lor, nu poti interactiona cu ele, poti doar sa privesti, sa observi si sa admiri si, culmea, tocmai prin ochi.
De aceea cand te uiti in ochii cuiva este un moment magic aproape. E o conexiune, un fel de show al sufletelor, in care fiecarui privitor de suflet ii este privit sufletul la randul lui. Un fel de "schimb pe schimb". 
De fiecare data cand ma gandesc la asta am o imagine in cap: eu uitandu-ma printr-o pereche de ochi, ca printr-un micriscop. Mai departe de ochi, undeva in mijlocul unei persoane, e un culcus, un loc'sor unde locuieste un suflet, care isi vede de treaba lui si al carui job este sa ne ajute cand ii cerem ajutorul, sau sa se bucurandu atunci cand este apreciat.
Cred ca o sa ma chinui o data sa desenez  toata treaba asta de la mine din cap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu